Menü

ÇİZGİ SİLME Uygulamaları

Çizgi Silme Uygulamaları

Başarılı bir yol çizgi silme işleminin en zor ve en önemli noktası asfalt/beton yüzeyin hasar görmeden etkin bir şekilde temizlenmesidir. Aktif olarak kullanılan üç tip yatay işaretleme silim yöntemi mevcuttur.

  1. SU JETİ İLE SİLİM

Özel geliştirilmiş ve yüksek basınçlı su jeti teknolojisini kullanan makinalarımızla, sorunsuz bir silme işlemi yapılabilmektedir. Tozsuz olarak uygulanan bu yöntem, temiz bir yüzeye olanak sağlamaktadır. 2700 Bar basınçlı suyun, yüzeyde silinmesi istenen uygulamaya püskürtülmesi ile gerçekleştirilen bu yöntemde asfalt yada beton yüzey herhangi bir zarar görmez. Günde ortalama 2000-4000 m² arası yatay işaretlemenin silimi gerçekleştirilebilir.

  1. FREZE İLE SİLİM

Çift kompenantlı uygulamaların siliminde tercih edilen bu yöntemin uygulamasında, elmas uçlar takılmış makineler kullanılmaktadır. Elmas uçlar mevcut yatay işaretlemelerin üzerinde dönerek uygulamayı yüzeyden kaldırır. Asfalt yüzeylere bir miktar zarar verdiği için KGM ve belediyeler tarafından tercih edilen bir yöntem değildir.

  1. BİLYALAMA YÖNTEMİ İLE SİLİM

Çeşitli çaplardaki bilyaların yatay işaretlemeler üzerine püskürtülmesi suretiyle mevcut boyanın zeminden silinmesini sağlar.